Известие

Collapse
No announcement yet.

"Свирене" от съединителя.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от achov Покажи съобщение
    ще използвам темата за да кажа, чене знам какво става с тия съединители, но днес се убедих, че е добре да се сменят комплект, и то качествен, а се оказва май, че и демпферния маховик също трябва да се смени на време, моята днес започна да троши камъни и мисля ,че е от него.... за 2 месеца трети път ще свалям скорости..., така, че отговори от рода "ще изкара още малко" не са добра идея, по-добре всичко да се сменя на време....
    първия път ясно, ама втория защо
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

щото съм глупав
      мислех, че е лагер помпа, а се оказа аксиален лагер, а до като стигна да"майстора" я беше сглобил вече.....
      147 JTD

Comment

Мен ако питаш - смени си майстора... то не, че У наше село има голям избор ама...
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

В моят случай "ще изкара още малко" се отнася за лагера, но сменя ли се той ще се сменя и комплект съединител при това с такъв на Валео. Моят майстор изрично подчарта, че прави ли го сменя всичко за да няма подобни упражнения като при колегата.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

щото съм глупав
            мислех, че е лагер помпа, а се оказа аксиален лагер, а до като стигна да"майстора" я беше сглобил вече.....
            Ми..то лагера на лагер-помпата е аксиален де...Дали е само лагер, дали лагер-помпа - лагера си е аксиален, щото усилието действа по оста му! Тия дето са на колелата се викат радиални.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Бе според мен колегата са го пуснали с "шейничката", щото доколкото знам съединителите (поне Лукас и Валео) се продават комплект с аксиалния лагер - няма как да купиш едно от трите. Тези с лагер-помпите не са така. И мисля, че са му сложили само феродов диск за 50-60 лв. има ги едни с много яки шарени пружини и са го пратили да кара.

Comment

За да не отварям нова тема, ще попитам в тази. При мен също се чува присвирване от съединителя, но само когато сменям предавки и го отпусна по-рязко. Преди 10-тина хил.км смених съединител комплект и лагер помпа(мисля че бяха ЛУК) и ревизирах скоростите(сменях зъбци на някой скорости и синхронизатори). Също така понякога, като запаля се чува едно приглушено притракване от скоростите и когато натисна съединител спира да трака. Та доста е гадно, че явно пак ще трябва пак да се сваля всичко, но все пак да попитам някой има ли предположения от какво може да се е получило така?
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
                  За да не отварям нова тема, ще попитам в тази. При мен също се чува присвирване от съединителя, но само когато сменям предавки и го отпусна по-рязко. Преди 10-тина хил.км смених съединител комплект и лагер помпа(мисля че бяха ЛУК) и ревизирах скоростите(сменях зъбци на някой скорости и синхронизатори). Също така понякога, като запаля се чува едно приглушено притракване от скоростите и когато натисна съединител спира да трака. Та доста е гадно, че явно пак ще трябва пак да се сваля всичко, но все пак да попитам някой има ли предположения от какво може да се е получило така?
                  Да имаш драма с лагерите на скоростите
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

вярното е, че се плъзнах сам, да, реших да сменям само феродов диск - 150лв, пише, че е валео, не съм сигурен че е..., но е факт, че може да си намери вече всичко по отделно, "майстора" който споменах, ме изпързаля с това, че ми бе изскубнал по гаден начин аксиалния лагер, беше пречукал /изкривил, отвърнал/ зегерката, която задържа лагера в пружините на притискателния диск...., но както и да е, грешката си е изцяло моя, и трябва да подчертая ,че е продиктувана от кризата при всички българи, а именно, компромиса при поддръжката..., все още чакам да разбера какво стана с мойта алфа, най-вероятно утре, просто хората при които оставих колата са доста заети в момента, а иначе бих казал, че шума беше доста драматичен, работещ мотор и някакво неравномерно чукане и свистенеD, абе не е за описване...
                    Last edited by achov; d.m.y г., 22:55.
                    147 JTD

Comment

вярното е, че се плъзнах сам, да, реших да сменям само феродов диск - 150лв, пише, че е валео, не съм сигурен че е..., но е факт, че може да си намери вече всичко по отделно, "майстора" който споменах, ме изпързаля с това, че ми бе изскубнал по гаден начин аксиалния лагер, беше пречукал /изкривил, отвърнал/ зегерката, която задържа лагера в пружините на притискателния диск...., но както и да е, грешката си е изцяло моя, и трябва да подчертая ,че е продиктувана от кризата при всички българи, а именно, компромиса при поддръжката..., все още чакам да разбера какво стана с мойта алфа, най-вероятно утре, просто хората при които оставих колата са доста заети в момента, а иначе бих казал, че шума беше доста драматичен, работещ мотор и някакво неравномерно чукане и свистенеD, абе не е за описване...
                      Колега, питал съм за Валео (говоря за истинско) на един приятел му беше пропуснала семерингата на скоростите и беше подгизнал феродовия - оригинално Валео на парче за "италиянки" не се предлага

Comment

Working...
                      X